Μύθοι και Σκι

Ο Έλληνας είναι καλοκαιρινός τύπος..θα πάρει με ευκολία τα κουβαδάκια του και θα πάει στην παραλία..

Τον χειμώνα όμως? Μπρρ κρύο! Τι μπορεί άλλωστε να κάνει στο κρύο?! Παρόλα αυτά το χιόνι το αγαπά..είναι μια εικόνα ξένη..από card postal.. που ομορφαίνει και ζεσταίνει την ψυχή του..Κάθε που χιονίζει στις πόλεις, όλοι σπεύδουν να παίξουν..να γίνουν παιδιά! Το χιόνι είναι ο μόνος λόγος για να βγει ο Έλληνας από το καβούκι του τις κρύες μέρες του χρόνου και να παίξει στη φύση όπως κάνει το καλοκαίρι στη θάλασσα. Γιατί όμως δεν το βάζει στη ζωή του..? Μήπως αγνοεί ότι η Ελλάδα έχει την ευλογία να έχει τόσα βουνά γύρω από τις πόλεις όπου ζει? Το καλοκαίρι κολυμπάει..το χειμώνα γιατί δεν κάνει Σκι αντίστοιχα?? Μήπως αγνοεί ότι τα αθλήματα του χιονιού καλλιεργούνται και στην Ελλάδα? Μήπως γιατί ίσως αυτά τα αθλήματα τα θεωρεί παιχνίδια πλουσίων και χόμπι κοινωνικής καταξίωσης..?? Μύθοι υπάρχουν πολλοί..

Λείπει η παιδεία του χιονιού..αυτό είναι αλήθεια. Κανείς δεν μας μίλησε ποτέ για χειμερινές διακοπές..ούτε για τα βουνά μας ως τουριστικός προορισμός, ούτε για την αγνή χαρά που προσφέρει η επαφή με το χιόνι και το «γλίστρημα» πάνω σε πέδιλα, ούτε για την ποικιλία των επιλογών που προσφέρονται, ούτε για το πόσο εύκολο είναι να τα απολαύσεις.. ..και ναι στο χιόνι μπορούμε επίσης να παίξουμε με τα κουβαδάκια μας!

Είναι θέμα εξοικείωσης, του να γίνει κάτι συνήθεια, και προετοιμασίας, δηλαδή κατάλληλου εξοπλισμού.

Και ναι, για κάποιους είναι μόδα και lifestyle..και πού είναι το κακό σε αυτό?? Πως αυτό αποτρέπει κάποιον από πιο οικονομικές επιλογές  ώστε να διασκεδάσει εξίσου? Μήπως στη ζωή μας έτσι δεν είναι? Χαιρόμαστε κάτι όπως μπορούμε και θέλουμε!

Ίσα ίσα που στο βουνό περισσότερο από παντού όλα συνυπάρχουν τόσο αρμονικά!

Η αίσθηση πάνω στα πέδιλα..του να γλιστράς.. είναι μοναδική! Όλοι πρέπει να τη ζήσουν έστω και μία φορά! Και σίγουρα δεν θα σπάσεις τα πόδια σου αν έχεις τη στοιχειώδη ευθύνη προς τον εαυτό σου και τους γύρω σου να ζητήσεις τη βοήθεια των ειδικών! Ναι, θα στοιχίσει κάτι..αλλά κάντο δώρο στον εαυτό σου ..έστω και μία φορά..αξίζει!

..to be continued! Ένας μύθος την ημέρα για τις υπόλοιπες 12!