Μύθος #3: ΤΟ SKI ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ

Πράγματι, αν τα βάλεις όλα κάτω..το SKI έχει τα έξοδά του σε σχέση με άλλα σπορ όπως το ποδόσφαιρο…γιατί φυσικά δεν είναι μόνο η δραστηριότητα του SKI που πρέπει να υπολογίσουμε..είναι και η μετακίνηση και το φαγητό και ενδεχομένως και η διαμονή. Ωστόσο, το καλοκαίρι όλο και κάπου θα πάμε διακοπές..και αυτές δεν έχουν τα έξοδά τους? Υπάρχουν επιλογές όμως ανάλογα με τα διαθέσιμα βαλάντια..Μπορούμε π.χ. να πάμε σε κάποιο νησί με το συμβατικό πλοίο χωρίς αμάξι, τη σκηνή μας και να μαγειρεύουμε οι ίδιοι και μπορούμε να πάμε στο ίδιο μέρος έχοντας κλείσει δωμάτιο στο πιο lux ξενοδοχείο και να τρώμε αστακομακαρονάδα κάθε μέρα στο πιο ακριβό εστιατόριο και να έχουμε και σοφέρ. Έτσι και στο SKI..Ευτυχώς έχουμε επιλογές!

Μπορούμε να κάνουμε μια ημερήσια εξόρμηση με κάποιο ski bus, έχοντας μαζί το κολατσιό μας και μπορούμε να μένουμε στο πιο υπερlux chalet all inclusive.. και αυτό κάθε ΣΚ!

Όσον αφορά στην καθεαυτή δραστηριότητα του SKI θα χρειαστεί κάρτα εισόδου για το χιονοδρομικό, εξοπλισμό και προαιρετικά εκπαίδευση αν είστε αρχάριος *κατά τη γνώμη μας η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι στα πλάνα του αρχαρίου και για την ασφάλεια του ίδιου και των γύρω του αλλά και για να μην παιδευτεί. Και εδώ υπάρχουν επιλογές!

Για πιο οικονομικά, μπορεί να οργανωθεί κάποιος που θα ανέβει στο βουνό 1-2 φορές τη σεζόν σε γκρουπ και  να πετύχει σημαντικές εκπτώσεις σε όλα τα αναφερθέντα έξοδα.

Από την άλλη, κάποιος τακτικός SKIέρ πάλι μπορεί να κάνει τις επιλογές που του επιτρέπει η τσέπη του! Δηλαδή ανάβαση με ski bus, διαμονή σε low budget κατάλυμα, αγορά ετήσιας κάρτας εισόδου στο ΧΚ, ετήσια ενοικίαση εξοπλισμού ή αγορά μεταχειρισμένου, αν έχει παιδιά και θέλει να τα εντάξει στο άθλημα εγγραφή τους σε κάποιο Ακαδημία κ.ο.κ. Ναι, υπάρχει και η Ελίτ..αυτή που θέλει τις πιο ακριβές υπηρεσίες ..και αυτό δεν ισχύει μόνο για το SKI..και καλά κάνει και τις θέλει γιατί μπορεί!

Όμως εδώ, στο περιβάλλον του SKI..δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτές οι οικονομικές αντιθέσεις..ούτε έρχεται κανείς σε δύσκολή θέση επειδή δύο και τρεις κόσμοι συναντιούνται..γιατί είναι όλοι εδώ για να χαρούν!

Ο κάθε μέσος άνθρωπος λοιπόν είναι σε θέση έστω και μία φορά στη ζωή του να νιώσει τη χαρά μιας χιονοδρομικής εμπειρίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..αρκεί να το θέλει!