Μύθος #11: ΤΟ SKI ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Ναι, το πρωινό ξύπνημα Σαββατιάτικα ή Κυριακάτικα δεν το γλυτώνεις! Ειδικά αν δεν επιλέξεις να μείνεις κάπου κοντά στο χιονοδρομικό από την προηγούμενη, χαράματα θα ξυπνήσεις. Βέβαια μπορείς να το δεις και πιο χαλαρά και να ξεκινήσεις αργά..αλλά θα φτάσεις και αργά..οκ, μπορεί να σου αρκεί! Αν επιλέξεις να έρθεις με δικό σου μέσο στο χιονοδρομικό μπορεί να συναντήσεις χιόνια στον δρόμο..άρα βάλε αλυσίδες, βγάλε αλυσίδες..και άντε να παρκάρεις τώρα..θα βρεις κοντά? Και κουβάλα και τα SKI σου..και αν έχεις παιδιά? Και των παιδιών σου! Τώρα πρέπει να βγάλεις και τα εισιτήρια εισόδου για το χιονοδρομικό..και αν έχει ουρά? Κάτσε στην ουρά! Πφφφ κουράστηκες ήδη και με τη σκέψη..έτσι δεν είναι? Και φτάνεις επιτέλους πάνω στις πίστες και αρχίζει και κλείνει ο καιρός..τα πιάσαμε τα λεφτά μας λες! Και έχεις και τη γκρίνια της παρέας σου που τους παρέσυρες σε όλο αυτό ενώ θα μπορούσατε να είχατε βγει το βράδυ..Και όμως διαπιστώνεις ότι όλοι εκεί τριγύρω στις πίστες, στο σαλέ, στη σειρά για τα lift ..παιδάκια, μεγάλοι, οικογένειες ..είναι όλοι χαρούμενοι, γελάνε και το διασκεδάζουν..Τρελοί είναι?? Όχι, δεν είναι τρελοί..ούτε μαζόχες κατά πολλούς. Όλη αυτή η «ταλαιπωρία» του να ξυπνήσεις νωρίς, να οδηγήσεις, να βάλεις αλυσίδες αν χρειαστεί και να έχεις μια μικρή αναμονή στα ταμεία αν πέσεις σε κίνηση, είναι το «ταξίδι». Για τους περισσότερους από αυτούς τους «τρελούς» είτε είναι τρόπος ζωής είτε μια νέα εμπειρία που τη ζουν! Μόλις πατήσεις το πόδι σου στο χιόνι..αλλάζει η διάθεσή σου.. σκάει το χειλάκι σου..ακόμα και αν είσαι από αυτούς τους γκρινιάριδες που όλα τους ενοχλούν!

Σίγουρα το SKI είναι πρωινό σπορ {..αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις και νυχτερινό SKI (!)}  και χρειάζεται μια παραπάνω φροντίδα όσον αφορά στη μετακίνηση και στον εξοπλισμό από άλλα σπορ  αλλά σίγουρα θα σε ανταμείψει ότι τύπος και να είσαι! Οι συγκινήσεις που προσφέρει δεν συγκρίνονται. Αφού κλείσει το χιονοδρομικό έχεις πολλές επιλογές για καλό φαγητό, καφέ, γλυκό, περιπάτους..και αν δεν πάρεις το δρόμο της επιστροφής η νυχτερινή ζωή θα σου μείνει αξέχαστη! Αν είσαι από τους τυχερούς που έχεις ευχέρεια των καθημερινών και δεν σου αρέσει η πολυκοσμία? Επίλεξέ το! Τις καθημερινές είναι όλα πιο άνετα και πιο φθηνά!

Ας πάρουμε την περίπτωση του Παρνασσού. Θα οδηγήσεις, αν δεν έρθεις με ski bus ημερήσια εκδρομή, 2-2.5 ώρες από την Αθήνα σε ένα άνετο οδικό δίκτυο μέχρι το χιονοδρομικό. Μην ξεχνάς ότι στο βουνό ο καιρός μπορεί να αλλάξει εύκολα οπότε πάντα πρέπει να έχεις μαζί αλυσίδες για παν ενδεχόμενο. Αν δεν έχεις εξοπλισμό θα κάνεις μια στάση καθοδόν για να νοικιάσεις ή αν δεν θέλεις να τον κουβαλάς θα νοικιάσεις από το χιονοδρομικό με το ενδεχόμενο βέβαια να έχει κάποια κίνηση. Αυτό πρέπει να το ζυγίσεις. Όσο πιο νωρίς φτάσεις στο χιονοδρομικό τόσο πιο εύκολα θα παρκάρεις. Για τα εισιτήρια σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να τα βγάλεις internetικά ή μπορεί να έχεις προμηθευτεί κάρτα διαρκείας, αλλιώς θα περιμένεις τη σειρά σου στα ταμεία. Καλό θα ήταν να αποφύγεις ώρες αιχμής τα Σαββατοκύριακα για να αποφύγεις τυχόν κίνηση. Αυτό ήταν! Είσαι έτοιμος για SKI! Αν χρειάζεσαι κάποιο μάθημα, αν δεν το έχεις ήδη κλείσει που καλό θα ήταν να το κλείσεις για να βρεις τις επιθυμητές ώρες από τη στιγμή που προετοιμάζεις το ταξίδι σου, η πρώτη σου στάση θα είναι στις σχολές. Έχεις 34 χλμ πιστών εντός χιονοδρομικού και μαγευτικές διαδρομές off pist για να ανακαλύψεις και να ευχαριστηθείς SKI! Μπορείς να ξεκουραστείς πίνοντας τον καφέ σου, την μπύρα σου ή τρώγοντας σε ένα από τα όμορφα σαλέ του χιονοδρομικού! Αν το επίπεδό σου στο SKI δεν σου επιτρέπει να γυρίσεις όλο το χιονοδρομικό με τα πέδιλα, μπορείς να πάρεις τις υπερσύγχρονες καμπίνες για βόλτα και να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο. Έχεις μέχρι τις 4 μ.μ. να απολαύσεις το βουνό! Αν αποφασίσεις να μείνεις στην περιοχή, έχεις πολλές επιλογές για διασκέδαση ή χαλάρωση. Το φαγητό είναι παντού κορυφαίο, υπάρχουν παντού καφέ και bar για όλους τους τύπους..για chill out ή για party από νωρίς το απόγευμα..τα καταλύματα είναι ονειρεμένα και για όλα τα βαλάντια..και η νυχτερινή ζωή της Αράχωβας είναι μοναδική!

Λοιπόν? Το SKI είναι ταλαιπωρία?? Μια δοκιμή θα σε πείσει!