ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΩ ΤΟ ΣΚΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ


ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΩ ΤΟ ΣΚΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

«Έχω διαβάσει για τα οφέλη του Σκι, έχω ακούσει και από γνωστούς..νομίζω ότι θέλω να το ξεκινήσουμε οικογενειακώς φέτος τον χειμώνα! Όμως αν δεν μου αρέσει?»

Αυτή είναι μια ανησυχία που ακούμε συχνά! Η θετική προδιάθεση είναι μια καλή αρχή..Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να χιονίσει στο βουνό για να δοκιμάσετε τι είναι αυτό το Σκι! Μπορείτε να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα από την πόλη απλά κάνοντας μια βόλτα στην εκπαιδευτική μας πίστα  THE SKI LAB https://www.snowport.gr/the-ski-lab/. Θα έρθετε με τα ρούχα που πάτε για καφέ και θα πάρετε την απόλυτη γεύση του Σκι! Εκεί θα βρείτε τα πάντα που χρειάζεστε από εξοπλισμό και πολύ πολύ οικονομικά θα σας μυήσουμε στον κόσμο του Σκι. Έτσι θα διαπιστώσετε πολύ εύκολα ότι η απόφασή σας να ξεκινήσετε το Σκι είναι καλή ιδέα! Αν ξεκινήσετε κατευθείαν από το βουνό υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να απογοητευτείτε, και εξηγώ.. Ο εξοπλισμός για κάποιον αρχάριο είναι στην αρχή κάπως περίεργος..ίσως σας φανεί πολύς και βαρύς. Αν εξοικειωθείτε με αυτόν σε ένα κάπως πιο οικείο περιβάλλον, θα ξέρετε πως να τον χειριστείτε όταν πατήσετε στο χιόνι, χωρίς να δυσανασχετήσετε. Αν μέσα σε αυτό προσθέσουμε και την πιθανότητα δύσκολων καιρικών συνθηκών που μπορεί να αντιμετωπίσετε την πρώτη σας φορά στο βουνό και χωρίς να το έχετε καλλιεργήσει στο μυαλό σας, αυξάνεται η πιθανότητα να τα παρατήσετε. Και θα είναι κρίμα, γιατί πραγματικά το Σκι έχει να σας προσφέρει πολλά! Κάνοντας λοιπόν τα πρώτα σας βήματα στο SKI LAB θα σας προετοιμάσουμε πλήρως για την ομαλή μετάβασή σας στο βουνό και θα έχετε κερδίσει και χρήματα αφού θα χρειαστείτε πολύ λιγότερες ώρες μαθήματος για να κατακτήσετε τις πίστες! Και το Σκι θα έχει κερδίσει..ΕΣΑΣ!

Στο βουνό λοιπόν θα χρειαστείτε κάποια μαθήματα μέχρι να γίνετε «ασφαλείς» σκιέρ. Αν είστε παρέα μπορείτε να κάνετε ομαδικό μάθημα για να μειώσετε το κόστος βλ. https://www.snowport.gr/ski-school/. Για τα παιδιά σας υπάρχουν πολλές επιλογές για ομαδικά ολοήμερα προγράμματα τα οποία είναι σαφώς πιο οικονομικά αλλά και με πολλά οφέλη για αυτά βλ. https://www.snowport.gr/mentality/.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό (πέδιλα, μπότες, μπατόν) μην βιαστείτε να αγοράσετε. Επειδή τον πρώτο καιρό η βελτίωσή σας θα είναι αλματώδης και θα προσπαθείτε να «βρείτε τα πατήματά» σας, το ενοίκιο είναι μια καλύτερη πρόταση μέχρι να σταθεροποιηθείτε κάπου. Για παράδειγμα, με τις μπότες θα διαπιστώσετε σιγά σιγά καθώς βελτιώνεστε και έρχεστε σε πιο σωστή θέση ότι θα θέλετε να κατεβείτε σε νούμερο. Για τον ρουχισμό σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε τα δικά σας. Ανάλογα με το διαθέσιμο budget σας μπορείτε να βρείτε από οικονομικές προτάσεις μέχρι πολύ ακριβές. Θα χρειαστείτε στολή του σκι (παντελόνι –μπουφάν), ισοθερμικό, κάλτσες, γάντια και μπαλακλάβα. Επιπλέον,  μάσκα και  κράνος απαραίτητα.

Ανάλογα με τη συχνότητα με την οποία σκοπεύετε να εξασκήσετε το νέο σας χόμπι, προτείνουμε να αγοράσετε και την αντίστοιχη κάρτα εισόδου στο χιονοδρομικό. Υπάρχουν διάφορες επιλογές από ημερήσια, πολυήμερη και ετήσια. Όσο πιο μεγάλη η διάρκειά της τόσο πιο χαμηλό το ημερήσιο κόστος. Με την ίδια λογική φροντίστε και για τον εξοπλισμό σας και για το κατάλυμά σας. Αν πρόκειται να ανεβαίνετε συχνά ίσως συμφέρει η ενοικίαση σπιτιού με τη σεζόν. Χρειάζεται έρευνα αγοράς.

Η πρόσβασή σας στο χιονοδρομικό μπορεί να γίνει είτε με ski bus για πιο οικονομικά είτε με ιδιωτικό μέσο. Αλυσίδες χιονιού πρέπει να έχετε πάντα μαζί! Αν είστε τακτικοί στο βουνό τα χιονολάστιχα τους χειμερινούς μήνες θα σας σώσουν!

Βεβαίως καλό είναι να φροντίζετε για τη φυσική σας κατάσταση για να απολαμβάνετε το Σκι περισσότερο χωρίς «πιασίματα» και ενδεχόμενους τραυματισμούς λόγω «αγυμνασιάς» ή υπέρβασης εαυτού!

Το Σκι αν το κάνετε συχνά θα γίνει τρόπος ζωής. Θα ξυπνάτε νωρίς για να κερδίζετε την ημέρα αλλά στην αρχή αυτό μαζί με την μετακίνηση μπορεί να σας φανεί κουραστικό. Να θυμάστε ότι όλα θέλουν μια προσαρμογή! Αν πάλι είναι για εσάς ένα χόμπι που θα το κάνετε αραιά, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η κούραση που ίσως νιώσετε ..είναι γλυκιά..θα σας γεμίσει και θα σας χαρίσει υπέροχες εμπειρίες!

Όποτε επιλέξετε να εντάξετε να εντάξετε το Σκι στη ζωή σας, θα είναι καλή απόφαση! Όσον αφορά στο ΠΩΣ, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!